Provider Blog

Internet via de kabel

Omdat digitaal steeds meer in opmars komt, wordt internet via de kabel steeds minder aangeboden. Eigenlijk is er nog meer één grote aanbieder op dit gebied, met een paar kleintjes er omheen. Dat maakt het lastig als je van veel keuze houdt. Kabelinternet is echter wel een zeer goede optie als je van snel en betrouwbaar internet houdt.

» Lees verder over Internet via de kabel

Internet en ADSL

De waarschijnlijk bekendste internetverbinding is ADSL. ADSL kun je bijna overal krijgen en het is relatief goedkoop, waardoor het ook een populaire verbinding is. Om deze reden zijn er veel aanbieders op de markt van internet en ADSL waardoor je een ruime keuze hebt wat betreft kwaliteit en prijs.

» Lees verder over Internet en ADSL

Goedkope internet abonnementen

Tegenwoordig kan vrijwel niemand meer zonder internet. Online spelletjes spelen, chatten, e-mailen, social media en ook voor het werk is internet belangrijk geworden. Zonder internet is het leven maar moeilijk voor te stellen. Een abonnement kost echter ook geld en niet iedereen kan of wil hier veel aan uitgeven. Gelukkig hoeft internet helemaal niet duur te zijn waardoor iedereen in zijn of haar behoefte kan voorzien.

» Lees verder over Goedkope internet abonnementen

Top 10 populairste internetproviders

In Nederland zijn veel internetproviders actief. Er is immers ook veel vraag naar internet en alles in 1 pakketten, dus de markt is groot. Goedkoop internet, snel internet, een groot zenderpakket, goede service, gratis bellen en nog veel meer wordt er aangeboden om jou als klant een grote keuze te geven. Welke provider de beste is, ligt natuurlijk aan de mening van de klant. De een heeft graag een goedkoop abonnement met enkel internet terwijl de ander graag wat meer betaalt voor een compleet pakket met goede service. Welke providers de populairste zijn, kunnen we je wel laten zien.

» Lees verder over Top 10 populairste internetproviders

Overstappen internetaanbieder

Internet wordt steeds beter en sneller. Aanbieders hebben de mogelijkheid je steeds betere, snellere of goedkopere producten aan te bieden. Deze aanbiedingen gelden vooral voor de eerste maanden of zelfs het eerste jaar van je abonnement. Heb je al een abonnement, maar verloopt deze bijna, dan kun je eens rondkijken of overstappen misschien een mogelijkheid is. 

» Lees verder over Overstappen internetaanbieder

Internetabonnement

Internetabonnementen vergelijkenInternetabonnementen verschillen nogal. Zoals iedereen vroeger moest inloggen via een inbelverbinding, zo is het vandaag de dag mogelijk razendsnel te internetten via glasvezel. De meest voorkomende verbinding is ADSL en ook van kabelinternet wordt gebruik gemaakt. Welke verbinding je kiest, is afhankelijk van waar je woont en van de eisen die je hebt. 

 

» Lees verder over Internetabonnement

Mbps - megabit per seconde per aanbieder

Lezen over Mbps per secondeOm de snelheid van internet aan te geven, wordt gebruik gemaakt van de term "megabit per seconde". Dit wordt afgekort als Mbps, Mb/s, Mbit of als Mb. Het is maar net bij welke aanbieder je kijkt. Verwar megabits echter niet met megabytes. Een megabyte is 8 megabit, dus aanzienlijk groter.

» Lees verder over Mbps - megabit per seconde per aanbieder

Upload en Downloadsnelheid

Lezen over Upload- en downloadsnelheidAls je over de snelheid van internet spreekt, spreek je automatisch over de upload-  en downloadsnelheid. Bij de meeste soorten internet is de downloadsnelheid hoger dan de uploadsnelheid, echter als je gebruik maakt van glasvezel, is dit gelijk. 

» Lees verder over Upload en Downloadsnelheid

Internetaanbieders vergelijken

Lees meer over Providers vergelijkenMisschien ben je net verhuisd en ben je op zoek naar een internetaanbieder die jou kan verbinden met de rest van de wereld vanuit jouw nieuwe huis. Het kan ook zijn dat je niet meer tevreden bent over je huidige aanbieder of dat je andere eisen hebt gekregen. Wat je reden ook is, soms is het belangrijk om op zoek te gaan naar een andere provider. Hoe ga je dit echter aanpakken nu er zoveel aanbieders op de markt zijn?

» Lees verder over Internetaanbieders vergelijken

ADSL

Lees meer over ADSLMisschien ken je het nog wel, internet via een inbelverbinding. Na een aantal vreemde tonen en een paar minuten wachten, kon je gebruik maken van het World Wide Web. Surfen ging nog niet zo snel en voor het downloaden van een bestand was heel wat geduld vereist. Wat een verademing was het dan ook toen ADSL voor het eerst geïntroduceerd werd. 

» Lees verder over ADSL