Internet en ADSL

vrijdag 03 juni 2016

De waarschijnlijk bekendste internetverbinding is ADSL. ADSL kun je bijna overal krijgen en het is relatief goedkoop, waardoor het ook een populaire verbinding is. Om deze reden zijn er veel aanbieders op de markt van internet en ADSL waardoor je een ruime keuze hebt wat betreft kwaliteit en prijs. 

 

Wat is ADSL?

ADSL is een internetverbinding die via de telefoonlijn verloopt. Wil je dus internet via ADSL, dan heb je een telefoonaansluiting nodig. Het voordeel is dat vrijwel ieder huis een dergelijke aansluiting heeft waardoor ADSL bijna overal mogelijk is. Daarbij kun je met ADSL een snelheid behalen van ongeveer 20 Mbps. Met een snellere soort ADSL-verbinding zelfs 50 Mbps. Vanaf 20 Mbps kun je echter al zeer goed gebruik maken van interactieve televisie en ook de surfsnelheid is zeer netjes te noemen.

 

Nadelen ADSL

Het nadeel van ADSL is dat de uploadsnelheid langzamer is dan de downloadsnelheid. Hier hoef je weinig last van te ondervinden, maar als je veel grote bestanden verzendt, zul je hier ongetwijfeld tegenaan lopen. Daarbij wordt het signaal zwakker naarmate je verder bij de centrale in jouw wijk vandaan woont. Hoe dichterbij je dus woont, hoe beter jouw internet zal zijn. 

 

Voordelen ADSL

Een groot voordeel van ADSL is de keuzemogelijkheid die je hebt onder de aanbieders. 

Omdat ADSL bijna overal te krijgen is, zijn er ook veel providers die deze verbinding aanbieden. Door deze concurrentie is ADSL ook relatief goedkoop. Je kunt dus heel goed internetproviders vergelijken en op zoek gaan naar de beste prijs en kwaliteit.