Internet via de kabel

vrijdag 17 juni 2016

Omdat digitaal steeds meer in opmars komt, wordt internet via de kabel steeds minder aangeboden. Eigenlijk is er nog meer één grote aanbieder op dit gebied, met een paar kleintjes er omheen. Dat maakt het lastig als je van veel keuze houdt. Kabelinternet is echter wel een zeer goede optie als je van snel en betrouwbaar internet houdt.

 

Kabelinternet snelheden

Het grote voordeel van kabelinternet is dat je behoorlijk hoge en constante snelheden kunt behalen. Internet via een ADSL verbinding ligt vaak rond de 20 Mbps, maar met kabelinternet is dit gemiddeld 100 Mbps en het kan zelfs oplopen tot 200 Mbps!  Nog een voordeel is dat je over het algemeen de snelheid krijgt die je is beloofd, wat met ADSL nog wel eens wil variëren. De kwaliteit van het internet, maar ook van digitale televisie via de kabel is vaak erg goed en je kunt hier een hoge beeldkwaliteit mee behalen. 

 

Ook televisie via de kabel

Als je internet via de kabel wilt aanschaffen, moet je er rekening mee houden dat je ook televisie via deze weg moet afnemen. Dat komt voornamelijk omdat aanbieders van kabelinternet, voorheen tv-aanbieders waren en deze twee dus hand en hand gaan. Wees echter niet bang dat de snelheid omlaag gaat als jij lekker wilt surfen en tegelijk tv wilt kijken, want dat heeft geen invloed op elkaar. Daarnaast kan kabelinternet vrij prijzig zijn. Dat komt doordat er nauwelijks concurrentie op de markt is waardoor de prijzen hoog gehouden kunnen worden. Dat betekent ook dat overstappen op een andere aanbieder erg lastig tot zelfs onmogelijk is. Vaak krijg je echter wel extra diensten bij je pakket, zoals uitzending gemist of de mogelijkheid een film te huren, waardoor de internet via de kabel een zeer compleet abonnement is.