Snel internet voor heel Goningen

Eind 2018 krijgt het hele buitengebied een snelle internetverbinding
maandag 05 september 2016

Over iets meer dan 2 jaar moet iedereen in de provincie Groningen supersnel internet hebben. Woon je in het aardbevingsgebied? Dan krijg je zelfs voorrang.

Internet bevordert leefbaarheid en economie

Toegang tot snel internet zorgt ervoor dat Groningen leefbaar blijft en de economie wordt gestimuleerd. Bedrijven die geen of nauwelijks toegang hebben tot internet worden namelijk hierdoor behoorlijk gehinderd. En schoolgaande kinderen hebben toegang tot snel internet nodig voor het maken van bv hun huiswerk.De buitengebieden delven hierbij ook nog eens  het onderspit en lopen nog verder achter bij technologische ontwikkelingen.

Internet in het buitengebied

Groningen gaat het anders aanpakken dan andere provincies. Het zal de eerste provincie worden waarbij ook het buitengebied snel internet krijgt. Zo wordt ervoor gezorgd dat de hele provincie aantrekkelijk blijft om te ondernemen, werken en wonen. Er wordt 40 miljoen geïnvesteerd om dit mogelijk te maken.

Zowel bedrijven als gezinnen geen snel internet

Bijna 15.000 adressen hebben geen snelle internetverbinding. En dan gaat het niet alleen om huishoudens, maar ook ondernemingen. Door de hoge aanlegkosten is het voor internetproviders niet aantrekkelijk om in te investeren, daarom wordt er geld beschikbaar gemaakt om het toch mogelijk te maken. De eerste adressen kunnen oktober 2018 een snelle internetverbinding verwachten.